Familiemediation

In onze huidige cultuur leren we steeds meer voor ons zelf op te komen. Dat is ook goed. In onze maatschappij moet je assertief zijn om staande te blijven. Er zijn echter situaties waarbij teveel aan assertiviteit je in de weg kan zitten. Binnen families zijn er gebeurtenissen waarbij spanningen dan snel op kunnen lopen. Bij een erfenis, verdeling of opvolging van het familiebedrijf kan het daarom wenselijk zijn om met mediation in gesprek te gaan en te blijven.

Omgaan met gevoeligheden of ruzie binnen de familie

Na afwikkeling van een familiekwestie blijft je familie namelijk nog steeds familie. Je blijft elkaar na afloop steeds weer ontmoeten. Niet zelden kennen we mensen in onze kennissenkring die als gevolg van een erfenis in de familie grote ruzie kregen en elkaar willen of blijven ontlopen. Rob Kuijpers biedt families rust en zorgvuldigheid om op een constructieve manier om te gaan met familiegevoeligheden die snel kunnen ontsporen.

Ouder-kind mediation in een veilige setting

Ieder mens is een kind. En bijna alle ouders willen het beste voor hun kind. Toch zijn er kinderen, van alle leeftijden, die met hun ouders in gesprek willen over zaken die ze dwars zitten, of dwars gezeten hebben. Of er zijn zaken die je uit wilt spreken voordat het niet meer kan. Soms loop je daar al jaren mee.

Rob Kuijpers biedt ouderkind mediation. Hier kunnen ouder(s) en kinderen in een veilige en gecontroleerde setting zaken bespreken en met elkaar kunnen uitwerken.

Vervolgtraject voor een betere toekomst

Soms is het uitspreken van gevoelens en gedachten genoeg. Soms wordt er een vervolgtraject afgesproken om puin uit het verleden weg te werken en een weg voor de toekomst zichtbaar te maken. Wanneer psychologische hulp noodzakelijk is, verwijst Rob naar deskundige psychologen met wie hij samenwerkingsverbanden heeft.

Het is ook mogelijk -voor mannen- een individueel Krav Maga traject te volgen. Rob verwijst in zo’n geval naar Kid Lev Ari; een expert uit Israël.