Scheidingsmediation: niet de boom wel het bos

Als je merkt dat je relatie ten einde loopt en jij en je partner moeten constateren dat een scheiding onvermijdelijk is, dan blijkt er op internet erg veel informatie over dit onderwerp te vinden. Misschien wel teveel. Soms zie je door de bomen het bos niet meer.

Keuzes maken waar beide partners achter staan

Rob Kuijpers is deskundig scheidingsmediator en kan jullie door dit bos leiden. Hij brengt rust, duidelijkheid en overzicht. Op die manier ben jij, zijn jullie, in staat keuzes te maken waar je achter kan staan.

Betere communicatie in stressvolle tijden

Vooral in situaties waarin je merkt dat je door stress of zorgen minder alert bent is het goed dat iemand met pedagogisch inzicht en voldoende juridische kennis als mediator optreedt. De communicatie kan op deze manier beter worden en dat is belangrijk in de gesprekken met je partner, die wellicht spoedig je ex-partner zal zijn.

Ex-partner en collega-ouder tegelijk

Dit ingrijpende proces is vooral lastig wanneer je weliswaar ex-partners wordt, maar collega-ouders zult blijven. De zorg en verantwoording voor de kinderen blijf je samen houden. Dit is een bijzonder lastige fase, waarin belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Soms is de ene partij nog niet zo ver in het nemen van beslissingen en kan deze partij zich zelfs onder druk gezet voelen door de andere partij. Of andersom, de ‘snelle’ partij voelt zich geblokkeerd.

Rob Kuijpers steunt en begeleidt beide partners

Rob Kuijpers weet in dit soort situaties beide partijen te ondersteunen en te begeleiden, zodat de keuzes verantwoord en op gepaste wijze gemaakt kunnen worden. Ook heel praktisch; hoe kan de alimentatie eruitzien, het ouderschapsplan, etc.

Alles wordt afgerond in een convenant. Dit wordt bij de rechtbank ingediend.

De kinderen

Kinderen kiezen nooit voor scheiding. De scheidingskeuze is een partnerbeslissing tussen volwassenen. De meeste ouders hebben ondanks de scheiding wel het beste met hun kinderen voor. Het lastige is echter dat deze ouders in een overgangsfase zitten. Ze gaan over van partners met kinderen in collega-ouders. Dit proces is ook ingrijpend voor jullie kinderen. Rob weet ouders (en kinderen) daarin te begeleiden.

Mediation beter voor kinderen en ouders

Mediation is in al dit soort situaties veel geschikter dan de gang naar de rechter via advocaten. Advocaten die elkaar ‘bevechten’ zijn geen winst voor je uiteenvallende gezin. De kinderen hebben, hoe moeilijk het ook voor jou kan zijn, behoefte aan ouders die geen ruzie maken, maar nog steeds in redelijkheid met elkaar kunnen overleggen. Juist via mediation krijg je de tools in handen om met je collega ouder te kunnen overleggen, zonder tussenkomst van2 advocatenkantoren.

Geen vechtscheiding maar zelf aan de slag door mediation

Het inhuren van 2 afzonderlijke advocaten mondt vrijwel altijd uit in een vechtscheiding. Dit zou rampzalig zijn voor de kinderen. Binnen de mediation ga je zelf aan de slag, je blijft zelf in control en je neemt pas beslissingen wanneer je er zelf achter kan staan. Dit geldt voor beide partners.

Een andere manier

Er zijn zelfs situaties waarbij duidelijk wordt dat scheiden niet de oplossing is voor het probleem wat je ervaart. Zo’n 10% van de stellen die mediation volgen besluiten alsnog bij elkaar te blijven en op een andere manier aan hun problemen te werken. De deskundige begeleiding van Rob Kuijpers kan hierin van grote waarde zijn.

Rob Kuijpers van Mediation Zwolle

Heb je vragen over scheidingsmediation?
Neem contact op met Rob
T: 0619915261

Heb je vragen over mediation en scheiden?