Mediation bij zakelijke conflicten

Wanneer je als ondernemer een zakelijk conflict hebt met een andere partij, kan het zijn dat je een snelle, efficiënte manier zoekt om dit conflict uit de wereld te helpen. Een conflict vreet namelijk energie en geeft je wanneer je het niet goed aanpakt wellicht een slechte naam in de branche.

Het kan ook zijn dat de andere partij een relatie van je is en je deze relatie eigenlijk wel in stand wilt houden. Een goede klant raak je niet graag kwijt. Kortom, er loopt een beer op je weg.

Mediation: een goed en betaalbaar alternatief

Opvallend veel ondernemers hebben mediation gevonden als alternatief voor juridisch getouwtrek.

Allereerst is mediation een betaalbare oplossing. In een beperkt aantal gesprekken aan tafel van de mediator wordt het conflict in kaart gebracht en wordt er samen met de partijen naar een bevredigende oplossing gezocht. Een oplossing die partijen zelf kiezen. De kosten zijn beperkt. Alleen het honorarium van de mediator wordt betaald, en dit wordt door beide partijen voor de helft gedragen.

Geen griffiekosten, geen advocaat kosten

In standaard geschillen ben je veel geld kwijt aan juridische bijstand en vaak kan vooraf niet voorspeld worden hoe de rechter zal oordelen. Daar komen hoge griffiekosten bij. Vaak lijkt dit traject bij voorbaat meer te kosten en langer te duren dan je zou willen. Kortom dergelijke rechtsgang belemmert waar je goed in bent; ondernemen.

Een snelle oplossing

Je kunt vandaag bellen en binnen 3 dagen beginnen met mediation. Tenminste, wanneer de andere partij ook in is voor mediation.

Hoe pak je dit aan?

Je kunt op verschillende manieren de andere partij uitnodigen. Het beste kan je bellen, mailen en overleggen of mediation gewenst is. Stuur eventueel een link van deze website en laat de andere partij weten dat je voor mediation wilt gaan en vraag of aan de andere kant dezelfde behoefte leeft.

Onpartijdigheid van de mediator

Je kunt ook Rob Kuijpers bellen en vragen of hij de andere partij informeert. Zelf uitnodigen is beter, je moet oppassen dat de mediator niet partijdig lijkt of overkomt. Een mediator is er namelijk voor beide partijen!

Rob Kuijpers van Mediation Zwolle

Meer weten?
Neem contact op met Rob!

Heb je vragen over mediation bij een zakelijk conflict